PM inför Amazing Night Trail, onsdag 9 september 2020

Onsdag 9 september, från kl 18.00

I år är vi i OK Ravinen extra glada att kunna hälsa dig välkommen. Många löplopp har dessvärre inte kunnat genomföras, t ex Amazing Trail som var planerad till i juni. Men nu har vi förberett för att på allra bästa sätt anpassa Amazing Night Trail till rådande situation och för att minska smittspridning av Covid-19. Vi följer gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Orienteringsförbundet. Läs igenom PM:et noga så att du inte missar något.

Vi ser fram emot att ses på onsdag och önskar dig en peppig och härlig kväll i skogen!

Principen för årets arrangemang är:

Kom ombytt – Värm upp på egen hand – Spring – Åk hem.

Vi behöver din hjälp med att:

  • hålla avståndet till dina medtävlare på tävlingsområdet och följer våra funktionärers anvisningar innan start, under loppet och efter målgång.
  • respektera de tider som gäller för din startgrupp att hämta nummerlapp och vistas i startområdet.
  • rekommendationen om 2 meter till närmaste person tillämpas även i spåret och på vätskestationen. Meddela dig i spåret när du vill springa om så att löparen framför också kan hålla åt sidan.
  • läsa aktuella uppdateringar via sms, Facebook Addnature Amazing Trail och www.amazing-trail.se

På arenan finns en kritisk passage vid tunneln under Ältavägen, där banan passerar både direkt efter start och precis innan målgång. För er som parkerar bilen norr om Ältavägen, eller kommer med buss från Ältahållet, uppmanar vi att bara passera tunneln en gång innan start. Lämna väskan i bilen, värm upp på södra sidan av Ältavägen och gå till startområdet. Enstaka överdrag kan lämnas vid startområdet och hämtas direkt efter målgång. Detsamma gäller efter loppet. Eventuell nerjogg sker direkt på södra sidan av Ältavägen och görs innan du passerar tunneln tillbaka till bilen.

Loppet på Facebook – resultat, bilder, senaste nytt

Bilder och resultat kommer att uppdateras på Facebook ”Addnature Amazing Trail” under kvällen. Posta gärna dina egna upplevelser också , tagga #amazingtrail

Ingen publik

Vi kan dessvärre inte ta emot publik. Tipsa dina vänner och bekanta om att heja på dig via Facebook ”Addnature Amazing Trail”.

Ombyte och värdesaker

Vi uppmanar alla deltagare att komma ombytta till tävligen. Det finns inte några omklädningsrum på tävlingsområdet. Toaletter finns vid start/mål. Ta bara med dig det du behöver, och om du kommer i bil, lämna väskan kvar i bilen. Vi erbjuder en begränsad bevakad väskförvarning för värdesaker i Ravinenstugan för de som kommer med cykel eller buss.

Nummerlappar

Nummerlappen hämtas vid OK Ravinens klubbstuga tidigast 30 minuter före din starttid på tävlingsdagen. Du får ett sms med ditt startnummer någon dag innan tävlingen. Ta gärna med egna säkerhetsnålar.

Pannlampa

För att ta sig runt banan behövs en pannlampa för startgrupper från kl 19.00, men vi rekommenderar lampa som säkerhet för alla. Det är mörkt i Nackareservatet från ca kl 20.00 vid klart väder. Riktigt bra lampor med lång batteritid hittar du hos Mila. De har några av marknadens bästa lampor och används av många orienterare. Kontakta gärna Mila bjorn@mila.se om du vill låna, förboka eller köpa en bra lampa. Besök www.mila.se. Just nu får du 15 % rabatt och fri frakt på Milas pannlampor. Använd koden amazing20. Gäller till och med 20 september 2020. Det finns också många olika pannlampor hos Addnatures butik på Birger Jarlsgatan 43, Stockholm eller www.addnature.se

Individuell tidtagning

Chip för tidtagning sitter på baksidan av nummerlappen.

Starten

Du är välkommen till starten tidigast 10 minuter före din starttid. Ingen gemensam uppvärmning. Startområdet hittar du i år på södra sidan om Hellasgården/Ältavägen, vid fotbollsplanen, nedanför OK Ravinens klubbstuga (Ravinenstugan). Funktionärer och skyltar hjälper dig hitta rätt.

Så här ser starttiderna ut för respektive startgrupp/distans.

Startgrupp 1 18.00 11 km
Startgrupp 2 18.30 7 km
Startgrupp 3 19.00 11 km
Startgrupp 4 19.30 7 km lagtävling
Startgrupp 5 20.00 11 km
Startgrupp 6 20.30 7 km

Banor & vätska

Banorna är ca 11 km samt ca 7 km. Terrängen i Nackareservatet ger väldigt fina naturupplevelse, med både vildmarkskänsla, kuperad, kul teknisk stig och lite lättare skogslöpning. Se gärna karta med banan vid tävlingsarenan. Framme vid Hellasgården avslutas banan under Ältavägen för målgång nedanför Ravinenstugan.

Höjdprofil Amazing Night Trail 7 km
Höjdprofil Amazing Night Trail 11 km

Banorna är markerade med röd/vita reflexer samt blå/orange band. Skyltar finns där banorna delar sig och funktionärer med gula reflexvästar visar dig rätt utefter banan. Karta över banorna kommer att finnas vid tävlingsarenan på tävlingsdagen.

Vätskekontroll efter 6,4 km på på 11 km banan. Där serveras sportdryck och vatten. Vatten finns också tilllgängligt för alla efter målgång.

Målgång

Efter målgång väntar en goodiebag, vegowrap och dryck. Nu kan du njuta av din prestation och åka hem nöjd och glad. Tänk på att röra dig från målområdet för hemfärd, så snart som möjligt efter målgång. Vi stänger målet kl 22.00

Prisutdelning

Priser till de tre bästa damerna och herrarna på varje distans samt vinnande lag. Dessvärre kan ingen prisutdelning ske på plats i år. Vinnarna meddelas på Facebook och på www.amazing-trail.se under kvällen och skickas ut till adress som uppgivits vid anmälan. Vinsterna kommer från vår partner Addnature www.addnature.se Vi kommer också under kvällen lotta ut en mycket fin pannlampa från Mila www.mila.se

Buss och parkering

I vanliga fall rekommenderar vi buss som färdmedel eftersom vi vill uppmana deltagare på våra arrangemang att transportera sig på ett sätt som belastar miljön så lite som möjligt. Av naturliga skäl kan vi inte rekommendera buss denna gång. Istället uppmanar vi deltagare att cykla i den mån ni har möjlighet eller i annat fall ta bilen. Samåkning kan gärna ske med andra deltagare du träffar vanligen. Parkering finns i något begränsad omfattning vid Hellasgården. Är det fullt där finns parkeringsplatser i närheten av Hellasgården längs Ältavägen, både i riktning mot Sickla och Älta. Parkeringsavgift betalas med kort eller appen Easy Park.

Överlåtelse av startplats 

Överlåtelse av startplats måste ske senast den 8 september. Om någon annan ska springa i ditt ställe eller om du vill byta distans kan du lätt ordna det på www.amazing-trail.se under Anmälan och Köpt/övertagit plats. https://signup.eqtiming.com/Kopt-overtagit-plats/g400?Event=Amazing

Efteranmälan inte möjlig

Anmälan är öppen till och med den 8 september på www.amazing-trail.se. Ingen efteranmälan kan ske på plats, för att undvika köer.

Första hjälpen

Första hjälpen finns vid målområdet. Om något händer längs banan – kontakta funktionär om möjligt, annars telefonnummer nedan (se kontakt) eller 112, om akut behov.

Kontakt

Tekniska frågor kring bana, startlista eller arrangemanget mejla info@amazing-trail.se

Telefonnummer under tävling 0708-191484 (om något händer längs banan).

Arrangör

Orienteringsklubben Ravinen

https://Ravinen.org